Omgeving

Cultuur

Steden als Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen en Tournai hebben een rijk cultuurhistorisch verleden. U kan er musea bezoeken, bezienswaardigheden bewonderen en kunst bekijken. Evenementen zijn er in alle soorten en vormen.
Erna kan u op een rustig terras genieten van het rijke aanbod aan streekbieren en andere lekkernijen.
Het pittoreske kunstenaarsdorpje Kwaremont ligt op stapafstand; daar kan je de verschillende galerijen , met een gevarieerd aanbod aan kunstwerken, in en uit lopen.

Natuur en Landschap

Het Kluisbos is het synoniem voor rust en natuur. Camping Panorama ligt aan de rand van het 300hA grote Kluisbos dat gelegen is op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië.

Sport en Recreatie

verstoppertjeDe heuvels en valleien van de Vlaamse Ardennen vormen het decor voor de Vlaamse wielerklassieker bij uitstek, de Ronde Van Vlaanderen. De Camping Panorama ligt op de Kluisberg en voor zij die de tocht verder zetten is er vlakbij de Oude Kwaremont, Paterberg, CÔte du Trieu e.a.. De bekende beklimming tijdens de Ronde van Vlaanderen, met haar 2200m lange kassieweg en hoogteverschil 93m, eindigt ze in het pittoreske kunstenaarsdorp Kwaremont.

Vlakbij heb je de startplaatsen van de “Eddy Merck-route” (45 km ) en diverse bewegwijzerde mountainbike- en wandelroutes.

Links

Voor meer informatie over de streek kan u terecht bij volgende sites: www.kluisbergen.be
www.crvv.be
www.toerismevlaamseardennen.be
www.kluisbos.be